Bespreking Salto & Ubba

Supertoffe Salto & Ubba (1 en 2) bespreking van stripspeciaalzaak De Juiste Koers (Epe).
“In de reeks Salto & Ubba zijn inmiddels 2 delen verschenen. En ik word er vrolijk van.
In Salto & Ubba deel 1 leerden we in een kleurrijk verhaal de hoofdpersonen kennen. Natuurlijk Salto en Ubba, een prachtig gay-koppel, de één evenwichtig, de ander emotioneel incontinent en een dramatische bearlesqueen. Maar ook ‘dansers’ Kyler, Oby en Corlan die les krijgen van Salto. En theater-directeur Lucy en de gladde Ponky.
In deel 2 wordt toegewerkt naar een Bearlesque Revue (Talentenjacht) met een uitgebreide kijk bij de audities. Echt van deze tijd. Ponky wordt er niet sympathieker op en van het viertal Bearlesky Boys blijft slechts de helft over.
Ondertussen twijfelt niet alleen Salto, maar ook Ubba of hij goed bezig is. Gelukkig hebben ze elkaar. Als verrassing komen ook nog Salto’s ouders op bezoek. Kortom: veel te beleven in magistrale kleuren.
Bewustwording (lichaam, geest), op zoek naar vrijheid, eeuwige twijfel, worsteling eigen bedrijf (herkenbaar!) en… de hond en de kat die regelmatig mooi aanwezig zijn. Salto en Ubba zijn er niet alleen voor de LGTBQ+ gemeenschap, iedereen kan ze in het hart sluiten.
Wilbert van der Steen is de geestelijke vader van Salto & Ubba, een zeer talentvol kunstenaar, een kleurentovenaar en een zeer aimabel mens. Op naar het vervolg!”

Salto & Ubba, een gay comic