Recensie NBD Biblion Salto & Ubba

Op NBD Biblion staat een fijne, korte en kernachtige recensie van Salto & Ubba. NBD Biblion is de ondersteunende organisatie voor de bibliotheken.
“Salto & Ubba / Wilbert van der Steen. – [Zeist] : Steenbook, [2021]. – 86 pagina’s : gekleurde illustraties ; 24cm.
Salto en Ubba zijn twee gay mannen die samenwonen in een kuststad in een niet nader genoemd land. Ubba heeft een schoonmaakbedrijf en Salto heeft een bearlesque act in club Pontus. Het toeristenseizoen loopt af en Salto Por Favor wordt minder vaak geboekt. Hij verveelt zich en Ubba raadt zijn vriend aan om dan een project te zoeken waar hij zijn tanden in kan zetten. En dat doet hij. Salto gaat workshops bearlesque (een soort dansact) organiseren. De stripserie ‘Salto & Ubba’ is bedacht door Wilbert van der Steen uit een soort frustratie dat er zo weinig stripfiguren zijn waar je je als lhbtqi+ er mee kunt identificeren.
Dit eerste deel biedt een sympathiek verhaal over mensen die van elkaar houden en de dagelijkse dingen die ze meemaken, dat met veel gevoel voor humor en in een zwierige tekenstijl wordt verteld. Dat maakt ‘Salto & Ubba’ herkenbaar voor lhbtqi+’ers, maar leuk om te lezen voor iedereen die van stripverhalen houdt.”
Recensent: Hans Pols

Salto & Ubba
Salto & Ubba